close
Početna > Zaposleni > Zadovoljni zaposleni

Zadovoljni zaposlenici

U Medisu je trenutno zaposleno oko 280 osoba, od toga više od 70% ima visoko obrazovanje. Najviše je farmaceuta, hemičara i ljekara, a u pomoćnim službama rade i osobe društvenih i ekonomskih usmjerenja te informatičari, knjigovođe i pravnici.

Medis je, prije svega zbog znanja i efikasnosti zaposlenih, u dvadeset pet godina svog postojanja postao međunarodno farmaceutsko preduzeće koje trenutno posluje u više od deset država. Zato naš recept za brz rast i razvoj još uvijek ostaje isti:

  • radimo stvari koje nas raduju i u koje vjerujemo, zato radimo sa strašću i oduševljenjem
  • usmjereni smo prema cilju do kojeg pokušavamo doći što brže i najkraćim putem
  • s lakoćom rasterećujemo sebe i svoje stranke

Zaposlenima omogućavamo stalne edukacije, razvoj međunarodne karijere, organizujemo društvene događaje kao što su izleti, novogodišnje zabave i sportske priredbe.

Zadovoljstvo zaposlenih svake godine mjerimo anketom. Uprkos brzom rastu preduzeća već dugi niz godina uspijeva nam zadržati visok stepen zadovoljstva poslom. Na ljestvici od 1 do 7, gdje je 7 najbolja ocjena, zadnje godine ukupna prosječna ocjena uvijek je veća od 5, u nekim državama čak iznad 6.

Među najviše ocijenjena područja spadaju status zaposlenog u preduzeću, način vođenja, radna okolina, međusobni odnosi, stepen odgovornosti i osjećaj ličnog uspjeha na radnom mjestu. Znači radimo ono što volimo raditi i s ljudima kojima vjerujemo. Na osnovi rezultata ankete zajedno oblikujemo prijedloge za sljedeće korake, a o promjenama iz prošle godine razgovaramo.

Dodatna potvrda je da radimo dobro i da ulažemo u zaposlene, također činjenica da se društvo Medis uvrstilo među finaliste Zlatne niti (izbor najboljih poslodavaca) 2007. godine i ponovo 2009. godine.

Preduzeće Medis karakterizira zdrav odnos prema radu. Radimo ono što nas raduje i u šta vjerujemo, zato radimo sa strašću i oduševljenjem!

Medisove e-novosti