close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

Raspisan je međunarodni konkurs za izuzetna istraživačka dostignuća ljekara i farmaceuta u 2017. godini

Farmaceutsko preduzeće Medis ove godine već četvrti put za redom objavljuje međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research. Svrha konkursa je potražiti i nagraditi izvrsna klinička dostignuća ljekara i farmaceuta u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Njihov rad naime značajno doprinosi razvoju dijagnostike i liječenja te tako donosi brojne prednosti za bolesnike pa zaslužuje prepoznatljivost i priznanje. 

»Raduje nas što su Medis Awards postale prepoznatljive nagrade za klinički istraživački rad u našoj regiji. U protekle tri godine ukupno smo dobili više od 400 prijava stručnjaka iz osam zemalja, što potvrđuje da u našem dijelu Evrope ima puno odličnih istraživačkih priča ljekara i farmaceuta, a njihova dostignuća većinom ostaju neprimijećena u široj javnosti. Nagradom Medis Awards želimo im omogućiti prepoznatljivost koju zaslužuju«, izjavio je generalni direktor preduzeća Medis, Tone Strnad.

Na prijavu svojih istraživačkih radova pozvani su ljekari i farmaceuti iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Radove mogu prijaviti na ovim područjima: anesteziologija, gastroenterologija, ginekologija, farmacija, neurologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija (s alergologijom) ili reumatologija.

Radove će ocjenjivati međunarodni stručni žiri

Sve prijavljene radove prema unaprijed određenim stručnim kriterijima nezavisno će ocijeniti međunarodni žiri čiji je predsjednik prof. dr. Matija Tomšič, dr. med., pročelnik Kliničkog odjeljenja za reumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Ostali članovi žirija: 

  • Anesteziologija: prof. dr. Nenad Karanović, dr. med., Hrvatska 
  • Farmacija: prof. dr. Ivan Stanković, Srbija
  • Gastroenterologija: prof. dr. Milenko Bevanda, dr. med., Bosna i Hercegovina
  • Ginekologija: prof. dr. Nandor Acs, dr. med., Mađarska
  • Neurologija: prof. dr. Sašo Stojčev, dr. med., Makedonija
  • Oftalmologija: prof. dr. Barbara Cvenkel, dr. med., Slovenija 
  • Pedijatrija: prof. dr. Reinhold Kerbl, dr. med., Austrija
  • Pulmologija: prof. dr. Branimir Nestorović, dr. med., Srbija 
  • Reumatologija: prof. dr. Branimir Anić, dr. med., Hrvatska

Konkurs za 2017. godinu bit će otvoren do 15. septembra 2017. za sve radove objavljene između 1. septembra 2016. i 31. avgusta 2017. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj priredbi koja će se održati 30. novembra 2017. u Beogradu. Pobjednici će dobiti bronzane skulpture Budućnost, koje je kreirao hrvatsko-slovenski kipar Jakov Brdar, časne plakete i finansijske podsticaje za dalji istraživački rad.

 

Rok za prijavu: 15. septembar 2017. 

Prijava: http://www.medis-awards.com/online-registration/  

Više informacija: awards(at)medis.si, www.medis-awards.com

Pratite nas na: LinkedIn

 

Prijavite se i postanite dio Medis Awards mreže priznatih stručnjaka!

Medisove e-novosti
Slažem se s uslovima upotrebe