close
Početna > Proizvodi > Bez recepta

Bez recepta

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku ili medicinskom sredstvu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.

close

Ca-C 1000 Calvive

kalcijum-laktat-glukonat, kalcijum-karbonat i vitamin C

Pravi izbor kod nedostatka kalcija ili vitamina C (tokom infektivne bolesti, trudnoće i dojenja, u razdoblju brzog rasta djece i adolescenata, u starosti, pomoćni preparat kod prehlade i gripe).

Uputstvo za upotrebu

close

Corega kreme za pričvršćivanje zubne proteze

 

 

 

Kreme za pričvršćivanje zubnih proteza su primjenjive za totalne i djelomične zubne proteze. Pomažu u sprečavanju nakupljanja hrane ispod zubne proteze.

close

Corega tablete za čišćenje zubnih proteza

Corega tablete su namijenjene za čišćenje totalne ili parcijalne zubne proteze.

close

Fenistil gel

dimetinden

Umiruje i hladi kožu kod uboda kukaca, opekotina od sunca i žarnjaka, preosjetljivosti na sunčevu svjetlost i dermatitisa alergijskog porijekla.

Uputstvo za upotrebu

close

Panadol Baby

paracetamol

Ublažava bolove kod rasta zuba, zubobolju i grlobolju, i snižava povišenu tjelesnu temperaturu.

Uputstvo za upotrebu

close

Panadol

Panadol - paracetamol

Panadol Extra - paracetamol, kofein

Panadol Optizorb - paracetamol

Učinkovito ublažava glavobolju, migrenu, bolove u leđima, zubobolju, reumatske bolove, bolove zbog menstruacije, grlobolje, za snižavanje povišene tjelesne temperature te boli uzrokovane prehladom i gripom.

Uputstvo za upotrebu Panadol tablete

Uputstvo za upotrebu Panadol Extra

Uputstvo za upotrebu Panadol Optizorb

close

parodontax vodice za ispiranje usta

parodontax dnevna vodica za ispiranje usta pomaže ukloniti više zubnih naslaga nego samo četkanje, a ujedno pomaže spriječiti ponovno nakupljanje naslaga.

 

 

close

parodontax zubne paste

Četkanje zuba s parodontax dnevnom pastom za zube efikasno otklanja plak i pomaže u zaustavljanju krvarenja desni. Zubna pasta parodontax dostupna je u različitim verzijama:

  • parodontax Fluoride
  • parodontax Extra Fresh
  • parodontax Classic (bez fluorida)
  • parodontax Ultra Clean
close

parodontax četkice za zube

Četkica za zube parodontax posebno je dizajnirana kako bi pomogla ljudima koji imaju problema s krvarenjem desni tokom četkanja.

close

Sensodyne Cool Mint vodica za ispiranje usta

Sensodyne Cool Mint vodica za ispiranje usta za svakodnevnu zaštitu od osjetljivosti zuba. Korištenjem dva put dnevno njezina aktivna supstancija djeluje u unutrašnjosti zuba, stvara umirujuću zaštitu oko živca i pruža cjelodnevnu zaštitu od boli uzrokovane osjetljivošću zubi.

close

Sensodyne zubni konac

Sensodyne Expanding Gentle Floss zubni konac koristite za čišćenje teško dostupnih mjesta koje ni temeljitim četkanjem ne možete očistiti: među zubima i uz desni.

close

Sensodyne zubne paste

 

 

Sensodyne zubne paste djeluju na tri različita načina koji se razlikuju s obzirom na sastav aktivnih supstancija. Proizvodi sadrže kalijev nitrat, stroncijev klorid ili NovaMin (kalcij-natrij fosfosilikat) koji pomažu olakšati bol osjetljivih zuba.

close

Sensodyne zubne četkice

Sensodyne četkice za zube su posebno prilagođene ljudima s osjetljivim zubima. Na raspolaganju su četkice s različitom tvrdoćom vlakna: ekstra mekana, mekana i srednja.

close

Voltaren Emulgel 1% gel

diklofenak

Ublažavanje bolova, zapaljenja i otoka, bolova u leđima, sportskih ozljeda i ozljeda zbog nezgoda, kod reumatizma mekih tkiva te blagih oblika reumatskih bolesti (osteoartroze i artritisa).

Uputstvo za upotrebu

close

Voltaren Forte 2% gel

diklofenak

Sa dvostrukom jačinom* obezbjeđuje do 12-satno ublažavanje bolova u zglobovima. Smanjuje otoke i upalu, poboljšava pokretljivost zglobova i posljedično kvalitet života te ima efekat hlađenja.

* u odnosu na prethodno registrirani Voltaren Emulgel 1%

Uputstvo za upotrebu

Medisove e-novosti